×

Wilt u op de hoogte blijven van onze blog?


Babymelk

Ondervoeding is een groot probleem in Haïti en bij sommigen begint de ondervoeding direct na de geboorte. Moeder is overleden en de familie kan de kosten van babymelk niet betalen. Of moeder heeft geen borstvoeding en men probeert door geldgebrek de melk te vervangen door thee of geprakte koekjes. Of omdat de borstvoeding niet goed op gang komt, door onkunde en bijgeloof van ouders en familie. Door verschillende oorzaken komen er regelmatig schrijnende gevallen van ondervoede baby’s in het ziekenhuis in Passe Cataboïs.

Onderstaand de verhalen van baby's die door het melkproject geholpen konden worden:

Help ook mee!

Deze baby’s konden worden geholpen door hulp vanuit Nederland. En de hulp blijft nodig voor andere baby’s die naar het ziekenhuis komen. Of het nu even babymelk is om aan te sterken of babymelk voor maanden omdat moeder is overleden of omdat moeder geen borstmelk heeft, de pakken babymelkpoeder helpen enorm! Er wordt altijd alle moeite gedaan om de baby aan de borst van moeder te houden en zonder de borstpomp en de tepelhoedjes was dat bij veel baby’s onmogelijk geweest.

U kunt nog steeds deze baby’s helpen door het overmaken van een gift aan Stichting Hoop Haïti onder vermelding van ‘babymelk’. Jacqueline kan dit geld gebruiken voor de aanschaf van babymelkpoeder ter plaatse. Het is duurder dan de babymelkpoeder in Nederland, en soms moeilijk verkrijgbaar, maar de ondervoede baby’s zijn die moeite meer dan waard. Ook kan uw bijdrage gebruikt worden voor de aanschaf van tepelhoedjes, babyflessen en borstpompen. Deze kunnen door bezoekers vanuit Nederland worden meegenomen.

Hartelijk dank namens de baby’s en de moeders en vaders, opa’s en oma’s in Haïti.

TOP