Alex (april 2023)

Jacqueline is in de middag aan het werk in het ziekenhuis en hoort een auto met grote snelheid het terrein op rijden. Achterin de auto zit een jonge vrouw tussen twee familieleden in. Men zegt dat ze 3 weken geleden normaal is bevallen en de kraamtijd verliep goed. Tot die middag. Ze kreeg heftig vaginaal bloedverlies en met spoed vertrok men naar het ziekenhuis. Jacqueline ziet de jonge vrouw achterin de auto en terwijl ze haar ziet haalt de vrouw haar laatste adem. De familie wil het niet geloven, de schok is te groot. Haar man is onderweg en terwijl ze wachten op hem begint de familie het te accepteren; ze is overleden. Het grote bloedverlies is de oorzaak. Thuis is een jongetje van 3 weken, Alex. Naast al het verdriet en verlies is er ook de zorg voor dit kereltje. Jacqueline praat met de broer van vader en geeft het eerste blik melk. Na twee weken komt oma Lavinia voor het vervolg in het melkproject. Alex doet het goed in de zorg van oma en is bij 6 maanden een vrolijke jongen. Een jongen die zich zijn moeder nooit zal herinneren maar die liefdevol wordt verzorgd door zijn oma en vader.