Tiboi (april 2022)

Oma komt met een 6 dagen oud jongetje naar de kliniek. Borstvoeding geeft problemen maar moeder is niet mee gekomen. De borstmelk is goed op gang maar oma zegt dat de baby niet goed kan drinken. Met instructie van tepelhoedje en advies gaan oma en baby naar huis. Na twee dagen komen oma, moeder Wolmide en baby terug. De borstvoeding geeft nog steeds problemen. En inderdaad, het jongetje lijkt het zuigen aan de borst ook met tepelhoedje niet te kunnen. De baby heeft nog geen officiële naam en krijgt de bijnaam Tiboi. Een verwijzing naar kleine jongen en naar de bloemballetjes die men meekookt in de soep. Tiboi is ook wit en klein. We besluiten te gaan kolven maar ook het drinken aan de fles geeft eerst problemen. Net als ik mij zorgen ga maken over mogelijke mondproblemen valt bij Tiboi het kwartje en zuigt hij enthousiast de fles leeg. Iedereen blij! De dag erna gaat men naar huis. De gesponsorde borstpomp lenen we uit voor zo lang als het nodig is. Na een paar dagen erna heb ik telefonisch contact. Het gaat goed. Wolmide pompt en Tiboi drinkt. Na drie weken krijg ik van Wolmide een foto via Whatsapp. Een mooie foto van een groeiende Tiboi!

Tiboi na 3 weken in het melkproject