Edenaika (augustus 2022)

Eriole komt in de kliniek met zijn 7 weken oude dochter Edenaika. Zijn vrouw is die ochtend overleden. Sinds de bevalling was zijn vrouw ziek geweest en na een bezoek aan een kliniek in de buurt knapte ze niet op. Haar moeder nam haar mee naar de toverdokter en daar was ze de laatste maand in huis geweest. Eriole zag zijn vrouw achteruit gaan en vroeg meerdere keren permissie om haar mee te nemen naar het ziekenhuis. De toverdokter en Eriole’s schoonmoeder weigerden. Een cultureel dilemma. En die ochtend overleed zijn vrouw in handen van de toverdokter. En kreeg Eriole zijn dochter terug. Het is zijn eerste kind. Hij is een taxichauffeur met zijn motor. Het geld van de schoonfamilie is verdwenen in de handen van de toverdokter en er is nu een begrafenis om te betalen. En er is babymelk nodig voor Edenaika. Door het babymelkproject kan ik hem daar tenminste bij helpen. Hij krijgt babymelk voor zijn dochter en elke twee weken mag hij terugkomen voor deze hulp. Eriole is zichtbaar opgelucht dat in ieder geval één van zijn problemen is opgelost.