Dawenka (april 2023)

Dawenka is het 6e kind van haar ouders. Op 17 maart 2023 werd ze geboren en op 20 maart overlijdt opeens haar moeder. Vader raakt psychisch in de war door alle problemen en is niet in staat om de verantwoording voor de kinderen te dragen. De familie doet hun best om alle kinderen bij naaste familie onder te brengen. Dawenka komt terecht bij een zus van vader. In april komt tante Rosenie naar de kliniek met haar nichtje. Een maand oud en ze weegt een kleine 3 kilo. Rosenie heeft zelf 5 kinderen en doet haar best om babymelk te kopen maar het is erg duur. Rosenie vult de babymelk aan met koekjes en banaan maar het is duidelijk niet genoeg en Dawenka heeft diarree en buikkrampen. Gelukkig zijn we in staat om kleine Dawenka te helpen met babymelk. Elke maand komt Dawenka met haar tante naar de kliniek en ze begint goed te groeien. Tante Rosenie noemt Dawenka haar 6e kind en het is mooi om te zien hoe de band tussen hen groeit.