De nieuwe borstpompen via het diaconaal project van de Petrakerk in Bunschoten-Spakenburg zijn in gebruik!

Een voorbeeld van een baby die met een borstpomp geholpen wordt is Stanley. Oma komt met Stanley naar de kliniek. Borstvoeding geeft problemen. Stanley is 7 dagen oud en moeder heeft bloeddrukproblemen sinds de laatste week van de zwangerschap. Gelukkig kwam dit onder controle met medicijnen en is Stanley zonder keizersnede geboren. De borstvoeding kwam slecht op gang en oma zegt dat Stanley, nu de borstvoeding er is, moeilijk aan de borst gaat. Stanley weegt een magere 2390 gram en is uitgedroogd. Moeder is thuis. Op verzoek komt moeder Guerline naar de kliniek. Haar bloeddruk blijkt weer hoog te zijn en ze moet weer aan de medicijnen. Haar borsten zijn gespannen en haar tepels verdwijnen bijna helemaal door de stuwing. Met de borstpomp zit de fles zo vol en drinkt Stanley zijn buik vol. Blijdschap alom. Guerline vertelt Jacqueline dat ‘men’ had gezegd dat uitgedrukte borstmelk ‘als er lucht bij komt’ giftig is voor een baby. Een nieuw bakerpraatje. Gelukkig willen moeder en oma aannemen dat dit echt niet zo is. En gaan ze gedrieën hoopvol en gemotiveerd met de borstpomp naar huis. Na een week is er een rendezvous voor moeder en Stanley. De bloeddruk van Guerline is een stuk beter en Stanley is 600 gram aangekomen!