×

Wilt u op de hoogte blijven van onze blog?


Scholing / Schoolgeld

Elk kind heeft recht op scholing. Onderwijs is een sleutel voor de ontwikkeling van een kind én van een samenleving. Stichting Hoop Haïti wil met hun schoolproject kinderen in NW Haïti helpen met hun ontwikkeling en u kunt bijdragen.

Met uw sponsorbijdrage ondersteunt u een kind persoonlijk. Eén keer per jaar ontvangt u een brief van uw sponsorkind en zo mogelijk een foto. U wordt op de hoogte gehouden van de voortgang van uw sponsorkind. Als u dat wilt kunt u een extra gift zoals bijvoorbeeld een Bijbel sturen. Naast de mogelijkheid tot het krijgen van scholing betekent het ook veel voor een kind dat hij/zij merkt dat er iemand om hem/haar geeft, aan hem/haar denkt!

Voor € 25,- per maand kunt u een kind sponsoren. Het bedrag kan ook per jaar betaald worden. Stichting Hoop Haïti wil elk sponsorkind helpen met scholing van basisschool tot aan het behalen van een middelbaar schooldiploma. Dit betekent dat, afhankelijk van de leeftijd van uw sponsorkind, u bereidt moet zijn tot meerdere jaren van sponsoring om continuïteit van de scholing te waarborgen. Naast het betalen van het schoolgeld zal dit geld ook helpen met de aanschaf van onder andere het schooluniform en de schoolboeken.

Wilt u meer weten over het sponsoren van een schoolkind of heeft u het al besloten: ‘Ja, ik wil een sponsor-schoolkind!’? Neem contact met ons op en Stichting Hoop Haïti vertelt u graag meer over een sponsorkind!

Onderstaand de verhalen van kinderen die door het scholingsproject geholpen (konden) worden:

Help ook mee!

Wilt u als kerkelijke gemeente betrokken zijn bij een scholingsproject? Heeft u als bedrijf wat te vieren en wilt u dit delen met de mensen in Noord West Haïti? Neem contact met ons op en graag vertellen we meer over Stichting Hoop Haïti en de mogelijkheden voor het steunen van een kind.

TOP