×

Wilt u op de hoogte blijven van onze blog?


Jacqueline

Ik ben Jacqueline van de Weerd, geboren in Ederveen en opgeleid als verpleegkundige in Apeldoorn, en werk sinds 2011 in Haïti. Ik werk als vrijwilliger in het ziekenhuis van Passe Catabois. Passe Catabois ligt in het noordwesten van Haïti, ongeveer 25 km landinwaarts van de havenstad Port de Paix.

Medische basiszorg

Het ziekenhuis in Passe Catabois is in 2001 opgezet en met een Nederlands en Haïtiaanse gemengd team voorziet het de wijde omtrek van medische basiszorg. Het ziekenhuis heeft een  Haïtiaanse licentie en we kunnen beroep doen op het Departement van Volksgezondheid voor bijvoorbeeld medicijnen tegen malaria en tuberculose.

Inloopkliniek

Vijf dagen per week is er een inloopkliniek, we doen operaties en de zorg aan zwangeren/verloskunde is een belangrijk onderdeel van ons werk. Tuberculose en HIV komt veel voor en ook zien we veel kinderen/ ouderen met ondervoeding en alle verstrekkende gevolgen van dien. Patiënten betalen naar kunnen en in veel gevallen is de zorg dus gratis. Mijn werk bestaat met name uit het consulteren van mensen in de inloopkliniek, het doen van anesthesie en meewerken tijdens de operaties, de zorg voor zwangeren, bevallingen begeleiden en het dienst doen voor spoedgevallen tijdens de middag/nacht.

Dit werk doe ik pro Deo. Ik ben niet in dienst van een organisatie en de eerste twee jaren heb ik mijn verblijf/werk door middel van persoonlijke middelen bekostigd. Op de lange termijn is dat natuurlijk niet mogelijk en op dit moment ben ik volledig afhankelijk van sponsoren. Via de Stichting Hoop Haïti kunt u mijn werk en leven in Haïti ondersteunen. De Stichting Hoop Haïti heeft als voornaamste doel het bevorderen van hulpverlening aan de mensen van Haïti en zij hopen hun doel te bereiken door onder meer mijn fondsenwerving te ondersteunen.

Uw gift via de Stichting Hoop Haïti helpt mij om als verpleegkundige in Haïti te kunnen blijven werken en zo helpt u de mensen van Haïti. Hartelijk dank voor uw steun!

Blog

TOP