Founa en Sendie (juni 2022)

Founa is voor de eerste keer moeder geworden. De zwangerschap was problematisch door bloeddrukproblemen en op 4 juni 2022 krijgt ze een keizersnede in het ziekenhuis in Port de Paix. Op 8 juni komen Founa en dochter Sendie naar de kliniek in Passe Catabois. Moeder Founa heeft nog steeds een te hoge bloedruk en krijgt medicijnen. De borstvoeding is op gang maar Sendie gaat moeilijk aan de borst. Ze is klein en uitgedroogd, weegt maar 2110 gram. Met de borstpomp kan Sendie aan de fles met borstmelk. Moeder en dochter blijven voor controle in het ziekenhuis. De dag erna is de bloeddruk van Founa een stuk beter. En Sendie is minder uitgedroogd en begint met haar inhaalslag met borstmelk via pompen/fles. In 24 uur is al een groot verschil te zien.

De maanden erna ziet Jacqueline met regelmaat Founa en Sendie. De borstpomp is na twee maanden niet meer nodig, Sendie kan zelf aan de borst drinken!