Moïse (mei – november 2022)

Moïse is 3 maanden oud. Geboren in mei en toen hij een maand oud was overleed opeens zijn moeder. Zijn vader is in de Domicaanse Republiek en Moïse wordt nu verzorgt door door de oma van zijn vaders kant. Als ze kan koopt ze babymelk maar door gebrek aan geld vult oma de babymelk aan met eten zoals banaan en geweekte koekjes. Dit is te vroeg voor Moïse’s darmen en het geeft hem buikkrampen en diarree.

Moïse komt in het melkproject en Jacqueline adviseert oma te stoppen met eten geven. Bij de eerste rendezvous is Moïse een stuk blijer en oma komt regelmatig babymelk halen. Met 5 maanden gaat oma weer beginnen met eten geven en dat gaat deze keer een stuk beter. Jacqueline ziet Moïse de week voordat ze naar Nederland gaat en geeft de laatste blikken melk. Oma was niet altijd makkelijk maar bij de laatste rendezvous is ze duidelijk dankbaar voor de gegeven hulp; Mèsi, moun Hollandaise/Bedankt, Nederlandse mensen!