Wyclef (augustus 2023)

Wyclef (7-8-2023) huilt en huilt. Alleen aan de borst van mama is hij stil en zuigt en zuigt. Hij is geboren als de eerste van een tweeling, zijn tweelingbroertje overleed direct na geboorte. Zijn moeder zegt dat Wyclef niet groot was bij geboorte maar dat hij de eerste twee weken goed aankwam. Hierna viel hij alleen maar af en was nooit tevreden na een voeding. De borstmelk lijkt, ondanks dat het ruim aanwezig is, niet voedend genoeg. Hij is het vierde kind van moeder en ze weet dat er iets mis is. Als hij zes weken is komt moeder met Wyclef naar de kliniek. Hij oogt prematuur maar moeder zegt dat hij bij 9 maanden zwangerschap is geboren. Wyclef weegt 2 kg en zijn gehuil is aangrijpend om aan te horen voor iedereen. Hij krijgt een flesje babymelk en voor het eerst is hij stil. Met grote ogen ligt hij op mama’s schoot te kijken. Buikje vol. De HIV test van mama is negatief. Zij krijgt proteine poeder en Moringa voor betere borstvoeding. Wyclef krijgt babymelk voor bijvoeding naast de borstmelk. Twee weken later ziet hij er beter uit maar hij heeft bijna 2 maanden nodig om goed op gewicht te komen. In december, als hij 4 maanden is, kan er eindelijk gezegd worden dat hij er goed uitziet! Door het babymelkproject veranderde Wyclef van een magere huilbaby in een tevreden mollige baby.

Met de huidige schaarste aan babymelk in Haiti en een daardoor hoge prijs van 340 HD/14 euro per 400 gr blik is het financieel practisch onmogelijk voor ouders om zelf babymelk te kopen. Daarom is de hulp aan babies door het melkproject van de SHH zo nodig. Giften voor het babymelkproject zijn van harte welkom. Doneer via rekeningnummer NL18RABO 0362 4237 41 van Stichting Hoop Haïti o.v.v. babymelk. Of doneer via https://www.hoophaiti.nl/doneren/

Wyclef September