Wood-Carlens (april 2022)

Een tante komt in de kliniek met Wood-Carlens. Hij is 5 weken oud en de borstvoeding lukt niet goed. Moeder zou goed borstmelk hebben maar het aanleggen geeft problemen. Moeder en baby raakten allebei gefrustreerd. De familie koopt daarom nu babymelk en vraagt om hulp bij de aanschaf van deze babymelk. Ik heb Wood-Carlens liever aan de borst; gratis en meteen de antistoffen van mama meekrijgen! Ik vraag om terug te komen met moeder en na twee dagen komt tante met moeder Enode terug. De tepels van Enode zijn het probleem. Wood-Carlens heeft grote moeite met het zuigen aan de borst. Met een tepelhoedje is dit probleem verholpen en Wood-Carlens neemt de tijd om zijn buik rond te drinken. Enode is wat onzeker als eerste-keer-moeder maar tante heeft een goede invloed op haar. Met het geleende tepelhoedje en instructies gaat Wood-Carlens naar huis. Na een aantal dagen is er contact en het gaat goed. Enode en Wood-Carlens zijn allebei tevreden.