Babymelk project

Diaconaal jaarthema 2021-2022

Petrakerk Bunschoten – Spakenburg

In het voorjaar van 2021 mocht de Stichting Hoop Haïti een kortlopend project indienen voor het kerkelijke jaar 2021-2022  bij de diaconie van de Petrakerk, Geref. Kerk Vrijgemaakt, in Bunschoten-Spakenburg. En tot onze grote vreugde werd het babymelkproject door de gemeente gekozen als diaconaal project. Gedurende het gehele kerkelijke jaar werd er gecollecteerd en de jaarlijkse Zalmactie van de Petrakerk werd gedaan voor het babymelkproject. Bij de afronding van het kortlopende project mocht de Stichting Hoop Haïti € 11.284 in ontvangst nemen. Een geweldige opbrengst! Het geld wordt besteed aan de aankoop van babymelk, borstpompen, babyflessen en tepelhoedjes in Nederland en we hopen dat dit het eind van dit jaar per container in Haïti aankomt. Verder blijft er geld beschikbaar voor de aankoop van babymelk ter plekke in Haïti. Als stichting zijn we erg dankbaar voor de opbrengst en willen we de gemeente van de Petrakerk heel hartelijk danken voor hun betrokkenheid en inzet voor het babymelkproject. Ondervoeding begint in Haïti soms al bij de geboorte en hoe dit kortlopende project de baby’s van Noord West Haïti helpt kunt u volgen op www.hoophaiti.nl/babymelk

Update november 2022

Tot nu toe hebben we ruim 800 pakken babymelk kunnen aanschaffen en een groot aantal flessen en borstkolven etc. Zodra de situatie in Haïti stabiel genoeg is zal het per container verstuurd worden.