MamaBaby Haïti

Update 12 november 2021

Na de aardbeving in Haïti op 14 augustus 2021 begon Stichting Hoop Haïti een kortlopend project voor http://mamababyhaiti.org/ Deze organisatie gaf hulp aan zwangere, kraamvrouwen en de baby’s in het getroffen gebied.

Nu bij de afronding van dit project hebben we in totaal een bedrag van € 4.100,- aan deze organisatie overgemaakt. Hartelijk dank voor de gedane giften! MamaBabyHaiti zet hun werk voort in hun geboortecentra in Haïti. In de instabiliteit van het huidige Haïti zorgen ze voor een veilige plek voor de vrouwen van Haïti.

‘Met elke eerste ademteug blijven we hopen op een betere toekomst’.

21 Augustus 2021

Het is een week na de aardbeving in Zuid Haiti. We weten van de vele doden, de gewonden en de verwoesting van vele huizen en wegen. Er is hulp nodig. Veel hulp. Stichting Hoop Haïti wil helpen. Wilt u helpen?
MamaBaby Haiti is een organisatie met een gratis geboortecentrum en kliniek in Noord Haïti, een verloskundigenopleiding en ze hebben verloskundigen in afgelegen gebieden van Haïti. MamaBaby verloskundige miss Alourde werkt in Les Anglais, een gebied getroffen door de aardbeving en onder zeer moeilijke omstandigheden zet zij haar verloskundige werk voort. Ook stuurde MamaBaby Haiti na de aardbeving een team verloskundigen naar het Zuiden van Haïti met medische hulpmiddelen, medicijnen, water en voedsel. Men geeft hulp aan lokale ziekenhuizen en gaan naar getroffen gebieden voor o.a. prenatale zorg, zorg voor moeder en kind en ondersteunen miss Arloude in haar werk.

Stichting Hoop Haïti wil MamaBaby Haiti helpen om zorg en middelen te geven aan de mensen in het getroffen gebied. U kunt doneren via de doneerknop op deze website of via rekeningnummer NL18RABO 0362 4237 41 o.v.v. BabyMama. Stichting Hoop Haïti staat er garant voor dat uw donatie rechtstreeks door zal gaan naar MamaBaby Haiti.