De tweeling Rolander en Rolandina

De tweeling Rolander en Rolandina komen met moeder in de kliniek. Ze zijn vier maanden oud en ze komen omdat ze onder de bultjes zitten. Ogenschijnlijk lijkt dat hun enige probleem maar vooral Rolandina ziet er wat ‘geel’ uit, geen mooie donkere kleur. Ze blijkt een forse bloedarmoede te hebben, evenals haar tweelingbroer. Ze worden opgenomen voor de bijvoeding met babymelk. De melk van moeder is blijkbaar niet genoeg voor hen. De babymelk krijgen ze via een slangetje dat langs de tepel in hun mond komt. De baby zuigt dus nog steeds aan de borst maar tegelijkertijd krijgen ze ook babymelk. Een geweldige manier van bijvoeden volgens de methode van Sanna, de verloskundige die een aantal maanden bij ons heeft gewerkt. De tweeling drinkt allebei zo extra babymelk maar voor Rolandina is de hulp te laat. Ze overlijdt na een paar dagen. Rolander doet het beter en gaat met bijvoeding naar huis maar tot nog toe zijn de ouders niet met hem voor een rendezvous teruggekomen.