Blogblok

Hallo allemaal,

Ik heb een blogblok. Waar zal ik deze maand over schrijven? Wat zal ik delen?

In het gewone leven draait het om het slechte telefoonsignaal. Internet bestaat niet meer in onze buurt; WhatsApp en email is bijna onmogelijk, bellen lukt met veel moeite. Je moet of naar de stad of naar een andere buurt om signaalsterkte te vinden en met een volle werkdag is dat niet handig. Sociale isolatie en frustratie voor mij maar om er nu een blog van te maken, niet echt boeiend.

De geforceerde 50% verminderde wisselkoers van de US dollar naar de Haïtiaanse dollar; ik kan vertellen hoe de prijzen veranderen maar ook over mijn zorgen over de onstabiele economie en wat deze kunstmatige ingreep gaat betekenen voor de toekomst. Ook niet echt een boeiend verhaal van te maken. En mijn economisch inzicht strandt al bij Monopoly dus laat ik mijn mond maar houden.

Het weer dan? Het heeft veel geregend en dat is goed voor de tijd van het jaar. Het betekent ook geblokkeerde wegen door de modder en de weg naar Port de Paix is op twee plekken zo goed als onbegaanbaar. Het zal wel weer opdrogen en van de modder gaan we weer naar het stof. Blij met de regen maar is het een blog waard?

Werk. Er gebeurt altijd wel wat. De dienstweek met 11 bevallingen, een nieuw persoonlijk record. De dronken man met een wond in zijn gezicht die bleef vechten, bloed overal, en toen ook nog eens explosief braakte, het duurde eeuwen om hem gehecht te krijgen en het schoonmaken van de OK duurde nog langer. De man die mij maar niet wil snappen als ik hem vraag om zijn broek te laten zakken waardoor ik steeds luider praat en uiteindelijk heel Passe Catabois zijn broek naar beneden doet. De baby die in juni werd geboren en door bloeddruk problemen van moeder maar 1240 gram woog en nu na drie maanden een grote dikke jongen is.

Nee, een samenhangend verhaal lukt niet deze maand. Misschien komt het door de tijd waarop ik deze blog probeer te schrijven. Het is half vijf in de (dinsdag)ochtend. Net terug van het ziekenhuis nadat er een patiënt kwam met een verstopte urine catheter. Half vijf, te vroeg om wakker te zijn en te laat om weer naar bed te gaan. Ik heb meer koffie nodig.

Groeten,
Jacqueline