Ashley

Dag allemaal,

Haiti; nu meer dan ooit onrustig en onvoorspelbaar. Blijven bidden. Vasthouden aan hoop dat Haiti zich omhoog kan werken uit deze spiraal van geweld. Ariel Henry afgetreden en we hopen op een positieve verandering. Afwachten wie er naar voren stapt en wat men gaat doen.

Op de grote problematiek van het land hebben u, jij en ik geen invloed en kunnen wij niets daadwerkelijk betekenen. Maar op kleine schaal, op persoonlijk niveau, kunnen wij proberen te helpen, kunnen wij er zijn. Vasthouden aan hoop door te kijken naar wat we wel kunnen doen. En achter al dat grote nieuws over Haïti, nieuws waar je moe van kan worden, “Haïti moe” want er lijkt non-stop slecht nieuws te zijn. Achter al dat grote nieuws zitten kleine verhalen over mensen die hun eigen gevecht hebben. En daarom vraag ik jullie hulp voor Ashley en zijn moeder Islande.

Ashley, 8 maanden oud, en zijn ouders hebben veel meegemaakt. Toen hij een paar dagen oud was kwam zijn vader naar de kliniek. Hij toonde mij een foto van zijn zoon Ashley met een spina bifida/open ruggetje. Via 5 STAR Global ministry werd Ashley in september/oktober in totaal 4 keer geopereerd in Port au Prince en de laatste operatie was het plaatsen van een VP shunt voor een hydrocephalus/waterhoofd. Hij herstelde daarna goed en in december keerden Ashley en zijn ouders terug in Chansolme, een plek bij Port de Paix. Vader had een kans om naar de Bahamas te gaan en ging in januari. Moeder Islande is weer zwanger en hoopt in augustus hun tweede kind te krijgen.

In januari begon Ashley gewicht te verliezen en kreeg een hoest. In februari kreeg hij behandeling voor ondervoeding via 5 STAR Global ministry maar ondanks dat werd hij alleen maar slechter. En hij bleef een magere 3 kg. Ashley is nu bij ons voor de behandeling van tuberculose en zijn ondervoeding. Het is ook moeilijk om in te schatten in hoeverre zijn eerdere problemen voor ontwikkelingsproblemen zorgen. Zijn weg naar herstel is lang en zijn familie is niet in staat om voor Ashley en zijn moeder te zorgen terwijl ze bij ons zijn. Oma aan vaders kant kon helpen maar zij heeft eind februari een herseninfarct gehad en ligt in een ziekenhuis elders. In de anderhalve week dat Ashley bij ons is zien we een langzame maar gestage verbetering. Hij heeft inmiddels de 3.5 kg bereikt. Ook wordt hij steeds interactiever en zien we zijn brede lach meer en meer. Hoopvolle tekenen. Graag houden we Ashley en Islande hier bij ons en het doel is een gezonde 7 kg! Elke maandag geef ik Islande geld voor de markt en een bijdrage aan de kosten voor voedsel en andere benodigdheden zou zeer gewaardeerd worden! € 20,- zou enorm helpen voor elke week.

Doneer o.v.v. Ashley via rekeningnummer NL18RABO 0362 4237 41 van Stichting Hoop Haïti of doneer via https://www.hoophaiti.nl/doneren/ Ashley of via PayPal: weerdjacqui@gmail.com.

Ik hoop op jullie hulp en bij voorbaat hartelijk dank voor uw bijdrage!

Vriendelijke groet, Jacqueline